Ένας διαγωνισμός αφιερωμένος στον Ιωσήφ μας:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 3-4 Μαρτίου 2018 ο πρώτος Φοιτητικός Γαστρονομικός Διαγωνισμός του Συνδέσμου μας στις εγκαταστάσεις του Kes College. Εβδομήντα Οκτώ συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε Τρείς διαφορετικές κατηγορίες, όλες τύπου “black box” στις οποίες οι συμμετέχοντες είχαν μία ώρα να φτιάξουν δύο ίδια πιάτα από τα υλικά του μυστικού τους κουτιού(chicken, meat, pastry). Τόσο οι φοιτητές όσο και τα μέλη του Συνδέσμου μας πήραν πολλές εμπειρίες και έμειναν ευχαριστημένοι από την όλη διοργάνωση. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε εις μνήμη του Επιτίμου Πρόεδρου της NEOCHEF Ιωσήφ Παρασκευά.
Η κριτική επιτροπή χωρίστηκε σε δύο ομάδες, η μια ήταν αυτή που δεν έβλεπε τους διαγωνιζόμενους, ενώ η άλλη ομάδα ήταν μαζί με τους διαγωνιζόμενους στις κουζίνες για έλεγχο καθαριότητας και ικανοτήτων. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής ήταν ο Chef of the Year κ. Σπύρος Ηλία, Σεφ στο Parklane Λεμεσού και μαζί του ο Καθηγητής της χρονιάς (2017) Ανδρέας Παρασκευά, και οι Ιωσήφ Χατζηαντώνης, Σάββας Σάββα, Κωνσταντίνος Αυξέντης και Χρίστος Χριστοδούλου. Την ομάδα μέσα στην Κουζίνα αποτελούσαν οι: Σάββας Παναγιώτου, Γιώργος Πισιήλη, Αντρέας Κωνσταντίνου, Αντρέας Ιορδάνοφ, Σταύρος Βραχίμης και Νεκτάριος Σωκράτους.
Μέρος του διαγωνισμού μας περιλάμβανε ένα ξεχωριστό διαγωνισμό. Έξι παιδιά από την Σχολή τυφλών, συμμετείχαν και αυτοί με ελάχιστη βοήθεια από τα μέλη του Συνδέσμου μας στον δικό τους διαγωνισμό για καλύτερα πιάτα. Μία μεγάλη εμπειρία και για τους ίδιους αλλά και για τα μέλη του συνδέσμου μας.
Υπόσχεσή μας, ότι θα καθιερώσουμε αυτό τον διαγωνισμό. Θέλουμε όμως να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στην δική μας Νίκη Χαραλάμπους που με δική της πρωτοβουλία δημιούργησε αυτό τον διαγωνισμό και προετοίμασε τους διαγωνιζόμενους το τελευταίο διάστημα.
Ο μεγάλος διαγωνισμός με τον οποίον έκλεισε η αυλαία, ήταν τύπου Grand Prix στον οποίο διαγωνιζόμενοι ήταν τα μέλη μας και η κριτική επιτροπή. Οι φοιτητές με τις μεγαλύτερες βαθμολογίες από τους διαγωνισμούς του διήμερου είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους και να καθίσουν στην καρέκλα του κριτή στην όλη διαδικασία, δίνοντας τους έτσι μια μεγάλη εμπειρία που θα κουβαλούν και για τα μετέπειτα βήματα τους.
Επικεφαλής του όλου διαγωνισμού ήταν ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Κυριάκου και ο Υπεύθυνος εθνικών Ομάδων Σάββας Σάββα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες, στον επίτιμο πρόεδρο κ. Παναγιώτη Χατζησυμεού για την τόση στήριξη του αφού για δύο μέρες βρισκόταν επί ποδός και βοηθούσε ακούραστα σε όλο αυτό.
Πέραν από μετάλλια και διπλώματα στους διαγωνιζόμενους, δόθηκαν από τους χορηγούς μας διάφορα χρηματικά ποσά για τους πρώτους κάθε κατηγορίας. Συγκεκριμένα η Sans Frontieres έδωσε 1050ευρώ, η μητέρα του Ιωσήφ Παρασκευά 300ευρώ, το ζαχαροπλαστείο Άρωμα Βανίλιας 150ευρώ και η mAKaron Boutique 150ευρώ.
Θερμές ευχαριστίες επιθυμούμε να στείλουμε ξανά στους χορηγούς μας: Sans Frontieres, Kes College, Alogo uniformity, Νεφέλη αγρόκτημα, Argosy trading company ltd, Cavaway, JAN Food, APapanicolis, Wiberg, Mitsios Trading, Stelios Michael Meat Market, culinary co. thermomix-eminentia trading και pack4u.
Ευχαριστίες θα θέλαμε να εκφράσουμε και σε όλους τους συμμετέχοντες, αφού χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε διαγωνισμός. Είμαστε σίγουροί ότι αποκόμισαν πολλές εμπειρίες και τα καλύτερα έρχονται!
Μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ χρωστάμε στο Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη μας όπου εδώ και μήνες οργάνωναν τον Διαγωνισμό και για τρείς μέρες έτρεχαν ασταμάτητα για να μην προκύψει το παραμικρό πρόβλημα. Η στήριξη ήταν μεγάλη και από την NEOCHEF με επικεφαλής την Πρόεδρο Άντρια Λεωνίδου και Σαλώμη Θεοδώρου, Φάνη Αγαπητού, Κωνσταντίνα Μιχαηλίδου, Μαρίνα Γλάρου και Ιωάννα Μανώλη.

Συντελεστές:

Επικεφαλής:
Αντώνης Κυριάκου
Παντελής Σοφοκλέους
Σάββας Σάββα

Κριτική Επιτροπή:
Σπύρος Ηλία
Χρίστος Χριστοδούλου
Αντρέας Παρασκευά
Σάββας Σάββα
Ιωσήφ Χατζηαντώνης
Κωνσταντίνος Αυξέντης
Γεώργιος Πισιήλης
Σάββας Παναγιώτου
Σταύρος Βραχίμης
Αντρέας Κωνσταντίνου
Νεκτάριος Σωκράτους
Αντρέας Ιορδάνοφ

ΝΕΟΝΣΕΦ
Άντρια Λεωνίδου
Σαλώμη Θεοδώρου
Φανή Αγαπητού
Κωνσταντίνα Μιχαηλίδου
Μαρίνα Γλάρου
Ιωάννα Μανώλη

Γραμματεία
Χριστίνα Σοφοκλέους
Άντρια Κυριάκου

Άλλη Βοήθεια
Παναγιώτης Χατζησυμεού
Νίκη Χαραλάμπους
Γιάννης Τούμπας
Κυριάκος Σαββίδη